Chapter 9

Ja sanoista siirryttiin tekoihin. Hiivittiin huomaamattomasti portin ohi, puiden siimekseen. Täti tarttui rautaiseen verkkoaitaan ja alkoi kiivetä, Maja tuuppi tätiin vauhtia perä puolesta. Humps kuului, kun täti tömähti selälleen hiekka maalle. Voi prkl:een prkl:e, jos me oltaisiin jenkkilässä, niin tästäkin voisi vaatie korvauksia, täti huomautti puistellen maa-ainesta vaatteistaan. No ala mennä nyt äläkä manaile, Marja yllytti. Niin lähti täti pinkomaan kohti tallikahviota ja palasi kohta mukanaan 2€:n arvoinen ravien käsiohjelma. Ähinää ja puhinaa kuului kun täti vaivoin sai itsensä aidan yli ja kaksikko suuntasi kulkunsa takaisin autolle.

No, kukas sää tahrot olla, Marja kysyi tätiltä. Oli vaihdettu kuskia, näin toivottiin hämäävän porttia valvovaa järjestysmiestä. Täti tuumaili, selaili hetken käsiohjelmaa ja kaivoi sitten kännykän taskustaan.

Hyvää iltaa, täällä on...Korven hovi-kahvinkeittäjä Irmeli Koilisto. Ha haa, mikä tuuri! Siellä on joku harjoittelija, täti kuiskasi äkkiä Marjalle pitäen puhelintaa rinnusta vasten. Kuule kun nyt on sattunut niin ikävästi, että kaikki hevoset kippeenä, että pitänee ne pois jättää. Juu-u on tää ihan totta, niin siis kaikki paitsi yksi. Eli Viidennen lähdön Sir Hawaji Star on kyllä kilvassa mukana. Joo onhan tää vähän tämmöstä. Eeeei sitä Korven isäntää kannata tälläsellä asialla vaivata...kyllä tää ihan totta on. Juu, kiitos heiro.

Auto startattiin ja ajettiin uudestaan portille. Hyvvee iltoo, Marja sanoi jäsjestysmiehelle. Viides lähtö ja numero kahdeksan, Sir Hawaji star. Mies katsoi hetken naisia ja uteli sitten missäs mahtoi olla Korven muut konit? Seitsemän niitä pitäisi täällä tänään juosta, eikä tädeillä toivottavasti ollut kuin kaksi kopissa. Kato ku tää oli sellanen kriisi, kun hajos pesukone, kukat piti kastella ja kaupassakin käydä, ni ei tää hevonen sit mahtunu ennää kyytiin. Marjan selitys meni mieheltä täysin ohi, vastahakoisesti tämä kuitenkin päästi leidit ajamaan katokselle.  Täti oli kuolla ylpeydestä. Ei ihme, että hän oli maan kuulu onkelma hevosten kouluttaja, kun osasin tälläisiäkin kriisejä ratkoa.